5 Motive pentru care închirierea unei locuințe este mai convenabilă decât achiziția uneia

  • 1 an ago
  • 1

Există mai multe motive pentru care închirierea unei case poate fi mai convenabilă decât cumpărarea uneia:

1. Fără responsabilități de mentenanță
Atunci când închiriați o casă, nu trebuie să vă faceți griji pentru costul reparațiilor, renovărilor sau modernizării ei. Acest lucru poate fi o comoditate semnificativă, mai ales dacă nu aveți timp sau experiență pentru a vă ocupa de astfel de sarcini.

2. Flexibilitate de a te muta oricând
Închirierea unei locuințe vă oferă flexibilitatea de a vă muta într-o nouă locație, fără bătaia de cap de a vă vinde proprietatea. În cel mai rău caz, dacă decizi să te muți “peste noapte”, vei pierde doar garanția. Acest lucru poate fi deosebit de convenabil dacă nu sunteți sigur cu privire la planurile dvs. pe termen lung sau dacă vă așteptați să vă schimbați situația de viață în viitorul apropiat.

3. Costuri inițiale mai mici
Cumpărarea unei case necesită de obicei un avans mare de 15% din prețul de cumpărare care poate fi o povară financiară semnificativă. Închirierea unei locuințe, pe de altă parte, necesită doar plata chiriei pentru prima lună, garanția returnabilă și poate un comision de închiriere de 50% din prima chirie.

4. Fără imopozite pe proprietate
În calitate de proprietar, sunteți responsabil pentru plata impozitelor pe proprietate. Începând cu 1 ianuarie 2023, impozitarea proprietăților a crescut cu 50%. Impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote cuprinse intre 0,08% – 0,2%, asupra valorii impozabile a cladirii.

5. Mai puține angajamente financiare pe termen lung
Atunci când cumpărați o casă, vă angajați pentru un credit ipotecar care poate dura zeci de ani. Închirierea unei locuințe, pe de altă parte, vă oferă flexibilitatea de a trece mai departe după încheierea unei perioade de închiriere, de obicei de 1 an de zile.

Așadar, contrar părerilor generale, închirierea unui imobil este mult mai convenabilă decât achiziția unuia. 

Comparați anunțurile

Comparaţie
error: Conținutul este protejat!